4 titokzatos történelmi tárgy, amit senki sem ért

mystical_objtb

Még A Da Vinci-kód Robert Langdonja sem tudná megfejteni őket

A Da Vinci-kódnak köszönhetően sokan megismerkedhettek a történelmi tárgyakat övező valós és fiktív misztériumokkal és legendákkal. De nem a Szent Grál az egyetlen emlék, amelyhez izgalmas, titokzatos történetek fűződnek...

A végzet dárdája

A krisztust megsebző dárdának állítólag mágikus ereje van, és akinek a birtokában van ez a relikvia, akár a világot is uralhatja. Az egyik összeesküvés-elmélet szerint Hitler megszerezte magának a dárdát, és ezért tudta leigázni fél Európát, mígnem Patton tábornok elragadta Nürnbergből azt, ezzel véget vetne Hitler uralmának.

A Frigyláda

A Frigyláda rengeteg kincset rejt: az arany mellett a Tízparancsolat két kőtáblája, és egyes írások szerint még Áron vesszeje és manna is található benne. A legenda szerint akinél a Frigyláda van, legyőzhetetlen lesz, bármilyen csatát meg tud nyerni. A nácik ezt az ereklyét is meg szerették volna szerezni.

A Holt-tengeri tekercsek

981 különböző szöveg gyűjteménye ez, amelyet 1946 és 1956 között, 11 barlangban fedeztek fel. A Holt-tenger észak-nyugati partjának 2 km-es körzetében talált tekercsek - amelyek jelentős része még mindig fordítás alatt áll - sokak szerint az emberiség nagy kérdéseire tudják megadni a választ, és még azt is tartalmazzák, hogy mikor fog véget érni a világ.

A torinói lepel

A tárgy számos keresztény szerint a názáreti Jézus halotti leple, melyet a középkorra tesznek. Az olasz Torinó katedrálisában őrzött leplen emberi alak rajzolódik ki, és hatalmas viták övezik - egyesek szerint sosem volt Jézusé, csupán Leonardo Da Vinci poénja lehet.


(Képek: Wikipedia.org

Nyitókép: Columbia Pictures)