Ezek a világ legjobb főcímdalai

axn-tv-series-themes-1600x900

A 10 győztes sorozatzene

Egy sorozatban sok minden megragadhatja a nézőt; a leghatásosabb elemek közé egyértelműen besorolhatjuk a zenét is. Egy jó főcímdal megalapozza az egész sorozatot és sorozatnézési élményt - összegyűjtöttük a 10 legjobb főcímdalt, amelyek összeforrtak a hozzájuk tartozó sorozatokkal!

 

ITT MEGHALLGATHATOD A VALAHA VOLT LEGJOBB ALBUMOKAT IS

Twin Peaks
Angelo Badalamenti kísértetiesen zseniális (vagy zseniálisan kísérteties) zenéje tökéletes alapja és kiegészítője David Lynch misztikus sorozatának.

Jóbarátok

Ki ne ismerné a The Rembrandts - I'll be there for you című számát? Ugye.

True Blood - Inni és élni hagyni

A sokszorosan díjnyertes "kezdődés" igazi louisianai felvételekből készült, melyeken többek között prostituáltakat és egy keresztelést is láthatunk. Főcím talán sosem volt még ilyen őszinte és nyílt, Jace Everett Bad Things-je pedig durván jó adalék a képekhez.

Hannibal

A Hannibal esetében is közel tökéletes a főcímdal: kiválóan megalapozza azt, amit utána láthatunk.

X-akták

Az ikonikus intró véletlenül keletkezett: Mark Snow zeneszerző egyszer csak rákönyökölt a késleltető effektért felelős gombra, a többi pedig már történelem.

Dallas

Talán azért, mert annyit néztük régen, talán azért, mert tényleg jó: a Dallasnak kikerülhetetlen és eltéveszthetetlen a főcímdala.

M*A*S*H

Johnny Madel Suicide is Painless témájához Robert Altman 14 éves fia, Mike lehangoló és hatásos szöveget írt, ám a sorozatba csak a dallam került be. Így is elég volt...

Ki vagy, Doki?

Ron Grainer elektronikus kompozíciója 1963-ban készült, és bár azóta több évadban is "felújították" már, az eredeti hangzás és beazonosítható tónusok megmaradtak.

Futurama

Meglepő a helye a listán, de mégis idevaló, hallgasd csak!

Birmingham Bandája

A Nick Cave and the Bad Seeds zenekarnál aligha lehetett volna jobbat választani egy hírhedt banda aláfestéséhez.