Ezt szívják a forgatásokon a színészek

axn-snorting-in-movies-1600x900

Minden korban más volt a divat

Vajon mit szívnak a filmekben a színészek? Az alkoholról köztudott, hogy többnyire almalevet vagy egyéb színezett üdítőt láthatunk a képen, ám a drogokról - mint amilyen például a kokain - legfeljebb csak sejtésünk van. A rosszhírű színészekkel előfordul, hogy forgatási szünetekben ténylegesen kokaint szívnak fel, ám amikor forognak a kamerák, teljesen más kerül a szervezetükbe...

AZ VISZONT NEM RITKA, HOGY TÉNYLEG PIÁLNAK A SZEREP KEDVÉÉRT

(Fox Searchlight Pictures)

Egykor tejport és szódabikarbónát használtak a célra, ám a 80-as évek után divatba jött az inositol a forgatásokon, amely egyébként tényleg a kokain egyik alapanyaga.

A B-vitaminos por kisebb energialöketet ad használójának, éppen ezért a legtöbb energiaitalban is megtalálható. Jeff Butcher kellékes szerint természetesen az inositol korántsem olyan erős, mint a kokain, ettől függetlenül nem tesz jót a "felszívása", ugyanis, lássuk be, az orrunk nem erre van kitalálva. Butcher elmesélte, hogy A pankrátor forgatásán Mickey Rourke igencsak kiakadt, mikor megtudta, hogy ezt kell szívogatnia, Al Pacinónak pedig évekig voltak különböző "orrbajai" a Sebhelyesarcú forgatása után, annyi műkokaint kellett felszívnia az orrába.

(Universal Pictures)