5 poszt-apokaliptikus film, amit látnod kell

axn-apocalypse-movies-1600x900

Ha szereted A hírnököket, ezeket is nézd meg!

Ugye te is nézed A hírnököket? Az apokalipszis és a poszt-apokaliptikus világ kedvelt témája a popkultúrának - mutatunk néhány filmet, amit érdemes megnézned, ha elmélyednél a hasonló alkotásokban!

Az út

Az út kegyetlen őszinteséggel mutatja be a kilátástalanságot egy apa és fiának szenvedésén keresztül. Ennél a filmnél tényleg úgy érezzük, hogy ilyen lehet a világvége.

(Dimension Films)

Az ember gyermeke

2027-ben az emberiség terméketlen, aminek következtében elszabadul a pokol. A társadalom összeomlott, senki sem tartja be a szabályokat - ám előkerül egy terhes nő, akit meg kell védeni, hiszen ő lehet az emberiség utolsó reménysugara. A lenyűgöző képi világú, egyhuzamban felvett hosszú beállításokban remekelő film komoly, szomorú, de igazi csemege a filmnézőknek és a poszt-apokaliptikus világok "rajongóinak".

(Universal Pictures)

Nauszika – A szél harcosai

A japán animációsfilm-rendező, Miyazaki Hayao filmje 1000 évvel a Föld pusztulása után játszódik. A kémiai és biológiai háborúnak köszönhetően mérgező dzsungel lepte el a bolygó felszínének nagy részét, amely új, ijesztő élőlényeknek szolgál táptalajként. A kevés lakható részen különböző emberi királyságok foglalnak helyet, és az egyik hercegnő, Nausziká küldetésének érzi, hogy megmentse a környezetét. A gyönyörű japán animációs film mondanivalója még 30 évvel a bemutató után is érvényes.

(Toei Inc.)

Snowpiercer

Miután a globális felmelegedés ellen készült kémai anyag megfagyasztotta a Földet, a kevés megmaradt ember származásának megfelelően kasztokban kénytelen élni egy vonaton. A szegények a szerelvény végében szenvednek, míg a gazdagok a vonat elején dúskálnak a javakban. Forradalom tör ki, és a hátsó vagonoktól az elsőkig mindenkit megismerünk ebben a pörgős, érdekes poszt-apokaliptikus vízióban.

(CJ Entertainment)

Itt a vége

Az Itt a vége bizonyítja, hogy nem minden apokalipszis-film szomorú és pesszimista. Itt nem poszt-apokalipszisről van szó: egyszer csak, amikor mindenki bulizik, véget ér a világ. Földomlások, tüzek és pokoli teremtmények kerülnek elő, de James Francónak és színész barátainak (akik magukat alakítják) van néhány ötlete az életben maradásra. Ha szokatlan megközelítésű filmet akarsz nézni a témában, akkor ezt válaszd!

(SPE/Columbia Pictures)