Oscar-díj: Pókember: Irány a Pókverzum! nyerte a legjobb animációs film díját

spiderverse_1015_dh_v2_oscar_0

Hatalmas sikert jelent a Sony és Marvel stúdióknak, hogy február 24-én Los Angelesben Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Phil Lord és Christopher Miller vehette át a legjobb animációs filmnek járó díjat a 91. Oscar-gálán.

A Pókember: Irány a Pókverzum! főszereplője a 13 éves brooklyni latino Miles Morales, aki a számtalan Pókemberek egyikévé válik a film során.

Lord köszönőbeszédében a reprezentációt emelte ki, mint a filmnek adott díj egyik fontos üzenetét: "Amikor azt halljuk, hogy gyerekek nézik a filmet, és feltűnik nekik, hogy a szereplő hasonlít rájuk, vagy ugyanúgy spanyolul beszélnek, mint ők, nekünk már győzelem".

A film egyedi, számítógépes animációt a kézi rajzzal vegyítő technikája is kiemelte a jelöltek mezőnyéből.

Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Phil Lord és Christopher Miller

A vasárnap este bezsebelt díj egy erős szezon megkoronázása: a film ezt megelőzően Annie, Golden Globe, BAFTA és PGA (Producerek Céhe) díjakat is kapott. Emelett az egyik legnagyobb szakmai kitüntetés, amit Marvel film kapott az utóbbi időben.

A film 90 millió dolláros büdzséjével meglepetésre kiemelkedően jól teljesített, nagyjából 360 millió dollár bevétle termelve a karácsonyi és az azt követő időszakban.

Ez is tetszeni fog