Amit a halottkémek eddig nem mondtak el: Tények a test halál utáni állapotáról

axn-body-of-proof-forensic-1600x900

Tudtad például, hogy a haj és a köröm halál után is "nő"?


Az AXN új sorozatának, a Body of Proof, avagy A hidegsebész csinos főszereplőnőjének, a törvényszéki tudós Megan Huntnak (Dana Delany) minden halottakkal kapcsolatos dolog magától értetődő. Szakmájából kifolyólag Megan szinte több időt tölt az elhunytakkal, mint az élőkkel, és tudna arról mesélni, hogy a test miket csinál még azután, miután az élet eltávozott belőle. Kíváncsi vagy, miket mesélne neked? Íme:

(ABC)

A haj és a körmök

Úton-útfélen azt halljuk, hogy a köröm és a haj az ember halála után is nő a testén. Bár valóban nagyon így tűnik, ez ebben a formában nem igaz: a holttestekben a véráramlás és a folyadékellátás hiányában a bőr elkezd összemenni és visszahúzódni, ami miatt egy idő után a körmök és a haj hosszabbnak tűnik, pedig csak elkezd látszani a korábban bőr alatt lévő rész.

Izomreflex

Mivel a szövetek az egyén halála után még egy rövid ideig életben vannak, előfordulhat, hogy izomrángás vagy valamilyen válaszreakció alakul ki az izmokban. A férfiaknál néha még post mortem erekciót is diagnosztizálnak...

(ABC)

A kicsi és a nagy...dolog

Amíg néhány izom merevvé válik, mások teljesen elernyednek a halál után. Az agy irányítóközpontja megadja magát, így gyakran előfordul, hogy a testben maradt gáz vizelet vagy széklet formájában távozik a testből.

Halál utáni hangok

A merev izmoknak és a felgyülemlett gáznak köszönhetően a holttestek néha furcsa hangokat adnak ki. Ápolónők és orvosok nyögésekről, morgásokról és csikorgatásokról számoltak be.

Halál utáni születés

Bár ez hihetetlenül ritka, egy nő még a halála után is szülhet gyermeket. A belső hasi gázokból eredő nyomás ilyenkor kilöki a gyermeket.

(ABC)

Ha még több ilyen érdekes információt akarsz megtudni, akkor ne felejtsd el nézni A hidegsebészt, mely hamarosan érkezik az AXN-re!