2016 legjobb netes hülyeségei

axn-bestmemes2016-open

Szomorú Affleck, Harambe, 2016-utálat: az év legmenőbb mémjei

Manapság, ha valami történik - tűnjön bármennyire jelentéktelennek is abban a pillanatban - , az internet azonnal reagál rá. Szempillantás alatt születnek mémek minden szerencsés és szerencsétlen szituációból, amelyek néha vírusszerűen elterjednek, minekutána az egész világ csatlakozik az őrülethez. Összegyűjtöttük 2016 legnépszerűbb és legjobb netes hülyeségeit, avagy mémjeit: 

1. Szomorú Affleck

2016-ban debütált Ben Affleck Batmanje, amit sokan már előre utáltak. Sajnos a Batman Superman ellen filmként sem állta meg igazán a helyét, és a legtöbb kritika valóban főleg Affleck teljesítményét bírálta. "Vegyes" kritikáknak nevezni azokat, amiket a film kapott, kifejezetten jóindulatú, és nem is kellett sokáig várni, mire megjelentek az ezekhez kapcsolódó mémek. A legmarkánsabbat éppen Ben Affleck produkálta, akit egy interjú során kérdeztek a kritikákkal kapcsolatban...

 

2. Harambe

Harambe, a gorilla egy 17 éves nyugati síkvidéki ezüsthátú gorilla volt, akit 2016 májusában lőttek le a Cincinnatibeli állakertben, miután szülői gondatlanság miatt egy kisfiú beesett az állat kifutójára. A videó, melyben a fiú beesik, majd a gorilla felveszi őt és magával hurcolja, az eltávolítására való törekvések ellenére fent van az interneten, így nagyon sokan látták és használják vitaalapnak az esettel kapcsolatban. A net népe jellemzően Harambét sajnálja és a szülők, valamint az állatkert döntését bírálja, ebben gyökereznek a mémek is:

 


(knowyourmeme.com)

3. 2016-utálat

Habár bármely évre mondhatjuk, hogy számunkra rossz volt, a Twitter népe szinte egy emberként gondolja úgy és hangoztatja, hogy 2016 úgy, ahogy volt, borzalmas volt. Rengeteg kedvenc sztárunk, például Alan Rickman, Leonard Cohan, Prince vagy épp David Bowie hunyt el idén, Donald Trump lett az amerikai elnök, megtörtént a Brexit, Harambét lelőtték, és még sorolhatnánk a legnépszerűbb indokokat... A 2016-utálat mémben jellemzően két fotót látunk, az egyik az év kezdetén, a másik az év végén készült, és mutatja, hogy mit tett az emberekkel a rossz év:

 

4. Szórakozott Joe Biden

A Szórakozott Joe Biden, avagy Biden Haver, az Amerikai Egyesült Államok alelnökét, Joe Bident mutatja, aki Obamának nagy haverja volt, viszont Trumpot is el kell viselnie. A mémben valós fotókat láthatunk különböző vicces szövegbuborékokkal, amelyekben Joe azt taglalja, hogy hogyan lehetne megviccelni Trumpot a Fehér Házban.



 

5. Lemez megszakad, kép kimerevedik

Mindannyian ismerhetjük azt a filmes "eszközt", amely során egy bakelitlemez hirtelen szakadását halljuk, majd a kép kimerevedik, amit jellemzően vicces narráció követ arról, hogy az adott karakter hogyan került az adott szituációba. A Lemez megszakad, kép kimerevedik mém egy Usain Boltos képpel együtt vált népszerűvé, amelyen a futó az ellenfeleire fittyet hányva, sebesen menőzik. Hamarosan máshol is elterjedt a mém, amelyet furcsa, gyakran valószerűtlen és nagyon vicces jelenetek ábrázolására használnak: