Vigyázz, mit csinálsz, a tested még a halálod után is beszédes!

axn-body-evidence-1600x900

Már egy-egy apróságból is ijesztő dolgokat tudhatunk meg

A hidegsebész Dr. Megan Huntja igazi szakértő, aki egy hullát vizsgálva szinte mindent meg tud állapítani a halál körülményeiről. És hogy pontosan mit is árul el a testünk?

NÉZD MEG, MENNYIRE SZEXI A HIDEGSEBÉSZ FŐSZEREPLŐJE!

A halál beálltának időpontja
Amikor megpróbálják meghatározni a halál beálltának körülbelüli időpontját, a test állapotát vizsgálják. 36 óra után a halott zöldes színt vesz fel, majd felfúvódik, ezután pedig elkezd kihullani a haj és hólyagosodni a bőr. A letörő véredényeknek köszönhetően a bőr ezután márványosodni kezd, és a rothadás ezen utolsó fázisában a test feketészöld színűvé válik és nedveket ereszt. A belső szervek is adott ütemben adják fel: először a belsőségek, végül pedig a prosztata és a méh épül le.

(ABC)

Egy másik módja a halál időpontjának megállapításának a testhőmérséklet-mérés. A 37,5°C-os test óránként 1,5 fokot veszít, mígnem felveszi a körülötte lévő hőmérsékletet. Leggyakrabban végbél hőmérést végeznek vagy a májból állapítják meg a fokot. A Rigor Mortis, azaz a hullamerevség is jó mérője a halál beálltának: a folyamat a halált követően durván 2 órával kezdődik el és 20-30 órán keresztül folyhat. Először a kisebb izmokban, például a nyak-és arcizmokban kezdődik és így halad lefelé a nagyobb izomcsoportok felé.

(ABC)

A gyomortartalom mint bizonyíték
A legtöbb boncolás során a gyomor a bizonyíték-gyűjtés komoly részét képezi. Segíthet megállapítani a halál időpontját és körülményeit, például azt, hogy vajon gyilkosa elvihette-e egy étterembe, mielőtt megölte. A gyomortartalomból kiderülhet a droghasználat és az is, hogy az áldozat evett-e egzotikus ételeket, ami esetleg mérgezéshez vezetett, és így tovább.

 

Te várod már az AXN-re érkező A hidegsebészt?