Sokkoló szokások Spartacus korából

spartacustb

A túlélés csak a legkeményebbeknek sikerült akkoriban!

Elég vastag bőr kellett ahhoz, hogy Spartacus idejében eléldegéljen az ember...Hogy miért mondjuk ezt? Csak olvass tovább: ha rájössz, milyen perverz és kegyetlen szokások uralkodtak akkoriban, tutira leesik az állad!

1. A rómaiak a vad bulik fogalmát egészen új szintre emelték. Olyan ünnepségegeket rendeztek, ahol először az önkívületbe táncolták magukat, utána nagyjából mindenkivel szexeltek, aki szembejött. Ezek a partik annyira dekadensek voltak, hogy törvényen kívülinek számítottak: ha a hatóságok elkaptak egy résztvevőt, kínzással büntették.

(Credit: Starz)

2. A rabszolgáknak akkoriban egyáltalán nem voltak jogaik. Ez azt jelentette, hogy a gazdáik a nemüktől és a koruktól függetlenül bármikor szexre kényszeríthették őket, és ez ellen senkinek sem lehetett ellenvetése.

3. Ha követed a Spartacus epizódjait, biztosan nem újdonság, hogy az ókori Rómában igen szórakoztatónak találták az erőszakot. Imádták a gladiátorviadalokat, a nyilvános verekedést és kivégzést, és az emberek és vadállatok küzdelmét.

(Credit: Starz)

4. Akkoriban az anyák a nem kívánt újszülötteket egyszerűen kidobták a kukába. Nem vicc.

5. A tizedelés akkoriban gyakori fegyelmezési eszköz volt a katonaságnál. Ha valamelyik egységről úgy gondolták, nem teljesített megfelelően a csatában, minden tizedik katonáját agyonverették a társaikkal.

(Credit: Starz)