Kiderült, miért találjuk izgatónak az egyenruhát

axn-meninuniform-open_2

Tudományosan igazolták, hogy a nők vonzódása az egyenruhához evolúciós dolog

Észrevetted már, hogy a nők mennyire gerjednek az egyenruhás férfiakra? Amennyiben te is nőből vagy, biztosan kaptad már magad azon, hogy kifejezetten szexinek találod a kedvenc sorozataidban feltűnő katonákat, orvosokat, ügynököket, pilótákat és egyéb uniformisban feszítő férfiakat; ha férfi vagy, akkor pedig tuti, hogy láttál már nőt elolvadni egyenruha láttán. Képzeld, a "jelenségre" megtalálták a tudományos magyarázatot: a Southamptoni Egyetem kutatása rávilágít arra, hogy milyen képzeteket társítunk az egyenruhához és ez miért van. Olvass tovább és megtudod!

(Picture: ABC Studios)

 Úgy tűnik (a kutatás alapján legalábbis), hogy mindannyiunknak szüksége van egy hősre, az egyenruhás férfiak pedig bizony-bizony a szupererővel rendelkező képregényhősök megtestesítői. Gondoljunk csak bele: saját életüket kockáztatják az igazság és/vagy a mi jogaink és jólétünk érdekében - sokaknak már ez önmagában a világ egyik legizgatóbb dolga. Ezek a férfiak felesküdtek, hogy megvédenek minket, elsődleges nekik a MI biztonságunk; olyan erős vállak, amelyekre nyugodtan támaszkodhatunk, hiszen tudjuk, hogy birtokában vannak az elköteleződés képességének, és roppantul felelősségteljesek. Munkájukból kifolyólag szinte kötelesek udvariasak lenni, azaz, tulajdonképpen látszólag minden olyan tulajdonsággal rendelkeznek, ami elég ahhoz, hogy elolvadjanak körülöttük a nők: egy egyenruhás férfi tökéletes kapcsolat-alapanyagnak hangzik.

Érdekes módon az egyenruhás nőkre nem vonatkoznak ugyanezek a kivetített vágyálmok. Az uniformisban feszítő nők kevésbé szerepelnek a férfiak fantáziáiban, sőt, a Telegraph UK cikke szerint inkább ijesztőnek, kasztrációs szorongást okozónak tartják őket. 

A tanulmány egyik szerzője, Joost Leunissen megjegyezte: "A csoportos konfliktusokban kialakult nemek közötti különbségeknek evolúciós eredete van, mivel csak a férfiak profitálnak abból, ha hősnek állítják be magukat." Azaz, egyszerűbben fogalmazva: bár már kijöttünk a barlangból, a férfiak még mindig azért kapnak jó pontot, mert egymást dobálják kövekkel, a nőknek pedig csak annyi a dolga, hogy elolvadjanak a jelenettől.

(Pictures: CBS)

Az uniformis láttán arra asszociálunk, hogy olyan emberrel van dolgunk, aki nap mint nap veszélyes szituációkat él át, és hősiesen leküzd minden problémát. A katonáktól a tűzoltókon át a rendőrökig, ezek az egyenruhás férfiak nemcsak bátorságot és merészséget sugallnak, hanem biztonságérzetet is adnak - nem csupán a nőknek, de az embereknek úgy általában.

"A pilótáknak hatalmas a felelőssége: olyan gépeket irányítanak, amelyekkel gyakran közel 300 ember utazik, akikért ők felelnek. Minden lány felelősségteljes, összpontosítani képes partnerre vágyik." - válaszolta a releváns kérdésre Saachi Saxena stewardess az India Times-nak.

Munkájukból kifolyólag az egyenruhás férfiak kifejezetten jó kondiban vannak. "Ha az edzőteremben akkora ereje és állóképessége van, képzeld el, milyen lehet az ágyban!" - lelkendezett a LovePany Tiffany Grace Reyes-e. "Az a gyönyörűen kipattintott kockás has csak hab a tortán"  - tette hozzá.

(Picture: NBC)

Kiderült hát, hogy az egyenruhára gerjedés egy tudományosan igazolt dolog - a nők azt akarják, hogy társuk erős és fitt legyen, és meg tudja őket védeni. Mindannyiunknak szüksége van hősökre - és egyenruhát a hősök viselnek, legalábbis a kollektív tudatalattinkban. Nézd az AXN sorozatait, hogy teszteld magadon a teóriát! Szexi kadétok a Quanticóban, szeptembertől az AXN műsorán!