A Coen-testvérek sötét thrillert forgatnak az online drogokról

axn-dark-web-1600x900

Az új történet hasonló lehet a Fargóhoz

Már évek óta Hollywoodban is menő a hackertéma, de a CSI: Cyber helyszínelőkben és a Skorpió - Agymenők akcióban sorozatokban boncolgatott mélyebb témákkal eddig kevesen foglalkoztak. Ha hihetünk a pletykáknak, most nem kisebb nevek, mint a többek között a Kémek hídjáért, A Nagy Lebowskiért és a Fargóért is felelős Coen-testvérek fogtak neki egy új történet megírásának, ami a 'dark web' témakörét boncolgatja.

INNEN KOPPINT A SKORPIÓ!

A testvérek Ross William Ulbricht, vagyis ~Rettegett Kalóz Robert (Dread Pirate Proberts) sztoriját dolgozzák ki. A 2013-ban letartóztatott, jelenleg életfogytiglaniját töltő férfi alapította meg a Silk Road névre keresztelt online illegálisdrog-piacot, amit ma Dark Webnek is hívnak. Coenék a valóság mellett Joshuah Bearman 'The Untold Story of Silk Road' című, a Wired magazinban megjelent cikkét veszik alapul, mely elmeséli Ulbricht történetét, azaz, hogy hogyan vált használtkönyv-eladóból gyilkos drogbáróvá.

 

(Getty Images)

A történet tökéletesen illeszkedik Coenék sötét, kissé szarkasztikus stílusához - a 2013 óta előkészületben lévő projektet már többször is éppen Coenék Fargójához hasonlította a média. Most, hogy a testvérek is részesei lettek a témának, csak jóra számíthatunk, és nagyon kíváncsiak vagyunk, mit hoznak ki az alapanyagból.

(Getty Images)

Te mit gondolsz, jó kezekbe került a történet?