Zaklatók - Interjú az AXN új sorozatának főszereplőivel

axn-stalker-open

Dylan McDermott és Maggie Q a Zaklatókról, a sötét oldalról és a forgatásról meséltek

Az AXN új sorozata detektívekről szóló pszichológiai thriller, akik olyan eseteket vizsgálnak, amelyek során valakit zaklattak. Az ügyek a romantikus fixációtól kezdve a követésen át a virtuális molesztálásig terjednek, a Zaklatás két főszereplője, Beth Davis (Maggie Q) és Jack Larsen (Dylan McDermott) pedig mindent megtesznek, hogy még időben elkapják a tetteseket és minimalizálják a károkat. A színészek karaktereik és a sztori sötét oldaláról beszéltek, és az interjúból többek között azt is megtudhatjuk, hogy a Zaklatók forgatása mennyivel volt megerőltetőbb, mint Maggie Q Nikitájának felvételei. 

SZTÁROK, AKIKET ŐRÜLT RAJONGÓK ZAKLATTAK

(Warner Bros.)

Mindkettőtök karaktere rendelkezik egy elég markáns "sötét oldallal". Milyen ilyen szereplőket alakítani?

DYLAN McDERMOTT: Pont ez tetszett a szerepben. Mindkettőjüknek van múltja, amit kevés sorozatban láthatunk, érezhetünk ennyire. A Zaklatókban van hús is azon a bizonyos csonton - Beth és Jack karakterének is vannak titkaik. Ahogyan ezek felszínre kerülnek, egyre többet tudunk meg róluk.

 

A zaklatási ügyek megoldásán kívül mennyit fogunk látni a karakterekből?

MAGGIE Q: Kevin Williamson író sokkal karakter-orientáltabb, mint más alkotók. Ehhez igazodva sokat fogunk majd látni a főszereplőkből. Természetesen minden epizódban lesz egy megoldandó ügy is, de engem már a forgatókönyv olvasásánál is jobban lekötött az, hogy a karakterekkel mi lesz, honnan jöttek, hol tartanak, meg ilyesmi. Ez a legérdekesebb része a sorozatnak.

 

Beth és Jack kapcsolata igencsak döcögősen indul. El lehet árulni valamit azzal kapcsolatban, hogy ez a dinamika hogyan alakul majd?

MAGGIE Q:  Szerintem egy jó ideig döcögős lesz a viszony.

McDERMOTT:  Igen, úgy hat év döcögés.

MAGGIE Q: Azt szeretem Beth-ben, hogy nem arról szól az egész, hogy cukiskodik vagy szívatja Jacket. Teljesen komolyan gondolja, neki a munkája az első. Amíg Jack nem bizonyít, addig a kapcsolatuk nem fog megváltozni. Bethnek ez nem játék, és ezt Jack is érdekesnek találja.

McDERMOTT:  Szerintem Jack igazából élvezi ezt a nemjátékot.


(Warner Bros.)

A Zaklatók már csak a témája alapján is, mélyen tudja érinteni a közönségét. Ti mennyire vittétek haza ezt az érzést? 

McDERMOTT:  Ez egy olyan téma, ami valóban aktuális, és egyre inkább "ott van". Sokat lehet hallani a különböző zaklatásokról, ami nem csupán a híres embereket érinti. Egyre paranoiásabbak vagyunk, és igen, megmondom őszintén, engem is megérintett a dolog.

MAGGIE Q:  A Zaklatók után talán az emberek majd kétszer meggondolják, hogy mit tesznek fel az internetre magukról. Véleményem szerint nem védjük magunkat eléggé, túl sokat árulunk el magunkról. Ennek köszönhető, hogy az elmúlt évtizedben több mint 30%-kal nőtt a zaklatások száma, hiszen már nagyon könnyen el tudunk érni bárkit. Már nem csak arról van szó, hogy mindig nézzünk a hátunk mögé - komolyan vigyáznunk kell.


Tanultatok valami meglepőt a szakértőktől? 

MAGGIE Q:  Az áldozat hibáztatása sajnos általános dolog, mindegy, hogy zaklatásról, erőszakról vagy másról beszélünk. Ennek véget kellene vetni. Nagyon fontos lenne.

McDERMOTT:  A sorozatban a szórakoztatóiparba is "ellátogatunk" egy színésznő révén. Ez azért érdekes, mert Rebecca Schaeffer miatt alakult ez az egész nyomozóegység.


Dylan, mik Jack benyomásai a nyomozócsapattal kapcsolatban? 

McDERMOTT:  Tudja, hogy mit csinál, és hogy a lehető legjobb helyen van. Azt hitte, könnyebb lesz a dolog, ilyen horderejű ügyekre nem volt felkészülve.


Maggie, mitől fél Beth Jack érkezésével kapcsolatban? 

MAGGIE Q:  A sorozat egy pontján kiderül majd, Beth miért veszi annyira komolyan a munkáját, miért tekinti személyes küldetésének az ügyek megoldását. Arra is fény derül, hogy Jack miért jött a csapatba. Sok információ van, amit Beth tud, de a nézők és a csapat számára csak később derül majd ki. Jack bizonyos tettei megbocsáthatóak, mások pedig megbocsáthatatlanok, éppen ezért Beth nagyon elővigyázatos vele. Neki a munka az első, Jackről viszont úgy gondolja, hogy csak flörtölni és csajozni jött ide, és ezt nem akarja engedni neki. Azt akarja, hogy a férfi is vegye nagyon komolyan a munkát.

(Warner Bros.)

Maggie, a Nikitából érkeztél ide.  A Zaklatók mennyire erőt próbáló a Nikitához képest?

MAGGIE Q:  Furcsa, itt az akciójelenetek helyét munkával töltik ki. Sokat dolgozunk, de a Nikitánál is ez volt. A 12 órás munkanapokon úgy éreztem, hogy semmit nem csináltunk, általában 14-17 órát dolgoztunk, heti 6 napon keresztül. Rengeteg akció volt, mozgás, volt, hogy azt hittem, hogy meghalok. A Zaklatóknál más a helyzet, itt is folyamatos a kimerültség, de inkább mentális síkon. Sok minden történik egy-egy részben és nagyon sok a párbeszéd is.


"Felnőttebb" műsor ez, mint a Nikita? 

MAGGIE Q:  Igen, abszolút így érzem. Ebben a szerepben egy egészen másfajta erőt fedezek fel magamban. Beth iszonyatosan erős személyiség, nehéz körülményekből jön. Vannak azok az emberek, akikkel nem akarsz ujjat húzni. Ő ilyen - hihetetlenül tapasztalt és okos. Igazi példa az erős nőre.


Az áldozatok egyaránt férfiak és nők vagy eltolódik valamelyik irányba a mérleg? 

McDERMOTT:  Próbáljuk egyensúlyban tartani a dolgot. Nem lehet minden héten női áldozat.

MAGGIE Q:  És nem csak felnőttek szerepelnek benne. A megszállottság bárkit érinthet. Kortól, nemtől függetlenül. Lehet, hogy rokon, lehet, hogy ismeretlen.

 

Nézd a Zaklatókat az AXN műsorán!

(forrás: Collider.com)