Novemberi moziajánló

nov_filmek2

Animációs filmektől kezdve karácsonyi vígjátékokon keresztül az szuperhős akciófilmekig, novemberben mindent megtalálsz a mozikban, amire vágyhatsz. A sok ígéretesnek tűnő filmből szerintünk ezeket mindenképp érdemes megnézni.

  

DÖBBENETES! HAZUDÓS SZÍNÉSZEK

 1) Thor: Ragnarök 


Miután bebörtönözték, Thor egy halálos gladiátor harcba kerül egykori szövetségese, Hulk ellen. Thor az életben maradásért küzd, miközben versenyt futva az idővel próbálja megakadályozni, hogy a mindenható Hela elpusztítsa otthonát és az asgardi civilizációt. 

Ha hihetünk az előzetes kritikáknak, ez bizony egy nagyon jó filmnek ígérkezik! Remek, humorral átitatott történet, és izgalmas, látványos jelenetek. Cate Blanchett – aki azért fogadta el a szerepet, hogy ezzel Marvel rajongó gyerekeinek örömet szerezzen - szexi és vad, Tom Hiddleston fantasztikus a vásznon, és persze Hulk is elképesztő.

2) Rossz anyák karácsonya 


Csupán 15 hónappal a Rossz anyák váratlan sikere után, - ami mellesleg 184 milló dolláros bevételt hozott - novemberben a mozikba kerül a folytatás, a Rossz anyák karácsonya. Az első részből jól ismert három túlhajszolt, ám nem eléggé megbecsült anya életébe nézhetünk bele ismét, ahogy a karácsonyi kihívásokkal és elvárásokkal próbálnak megküzdeni. 
Míg az első rész leginkább az anyákat szólította meg, a folytatásban már a nagymamák is a célcsoport tagjai lettek.  

A karácsonyi téma kellemesen feldobja a filmet, a nagymamák felbukkanása pedig segít a kapcsolati problémák megidésézésben: van, akinek az édesanyja képtelen elvárásokat támaszt lánya anyai teendőit illetően, másnak jóval nagyobb szabadságra lenne szüksége, vagy épp ellenkezőleg, közelebb szeretne kerülni az édesanyjához. Persze ez így nagyon általánosnak hangzik, de az adott szituációkban nagyot szól. 

3) Gyilkosság az Orient Expresszen 


Az idei év sztárparádéja ez a film! Penélope Cruz, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Judi Dench, Kenneth Branagh, Williem Dafoe és még sokan mások, mint valami élő nézőmágnes. Bár már az alapmű is elég csalogató, ezzel a színész gárdával kihagyhatatlan.

Gyilkosság és rejtély a luxusvonaton. Agatha Christie regénye alapján készült film tizenhárom idegen és egy fura férfi (Poirot) története, akik kitartóan próbálják összerakni a kirakós darabjait, mielőtt a gyilkos újra lecsap.

Michelle Pfeiffer azt mondta, a szerepet igazi kihívásnak élte meg a korabeli nyelvhasználat miatt. Eredetileg egyébként Angelina Jolie neve is szóba került Mrs. Hubbard szerepére, Charlize Theront is megkeresték a szereppel, de végül Michelle Pfeiffer alakíthatja Mrs. Hubbard-ot.

 

4) Az igazság ligája

Mégegy kihagyhatatlan szuperhős mozi.
A filmet egyébként ugyanazon a napon mutatták be, mint az azonos című animációs sorozatot 16 éve, 2001-ben.
„Az amerikai Igazság ligája hosszú éveken keresztül rajongók generációinak kedvence volt, ezért hiszünk abban, hogy a fimváltozat is legalább olyan ütős és izgalmas lesz, mint a szereplők maguk,” nyilatkozta Jeff Robinov.

Visszanyerve a hitét az emberiségben, és Superman önzetlen tettén felbuzdulva, Bruce Wayne új szövetségese, Diana segítségével új csapatot toboroz, hogy együtt szembeszálljanak az ellenséggel. A legnagyobb szuperhősök egyesítik erőiket a bolygó megmentése érdekében.


5) Coco

A Pixar Animation Studios már megint nagyot alkotott. Ha szereted az animációs filmeket, ezt mindenképp nézd meg!

A zenészi karrierről álmodó Miguel találkozik az elbűvölő, simlis Hectorral, és kezdetét veszi kalandos utazásuk a Holtak Birodalmában.
Az elképesztő látványi elemek, a szórakoztató történet igazi érzelmi magasságokba röpít. A megható jelenetek mellett kifejezetten szórakoztató, sőt rengeteg jó poénnal tarkított film. 

Szóval érzelmekben biztosan nem lesz hiány, a nevetéstől a könnyekig, a múlt emlékeiből a derűs jövőbe utazhatunk, miközben elgondolkodhatunk az élet kihívásain és örömein egyaránt.